Workshop Zielscontracten

Workshop Zielscontracten

We komen aarde met een aantal leerdoelen. Daarbij horen ook een aantal afspraken met andere zielen om ons hierbij te helpen, versterken, dingen duidelijk te maken, etc. Kortom, in ‘leerzame’ situaties te brengen. Vaak zijn het geen prettige relaties of worden het in de loop van de tijd onprettige relaties. Bovendien: door de afspraak die je aangegaan bent is het vaak moeilijk om je los te maken uit deze relaties.

Het is nu meer dan ooit de tijd om zielscontracten te verbreken / ontbinden omdat de huidige tijd gericht is op vrijheid en je eigen pad bewandelen. Het is daarbij beslist niet altijd nodig om ook fysiek met mensen te breken, maar juist om geen last meer te hebben van de ’lading’ die er tussen jullie is/was.


Een voorbeeldje: vader en zoon hebben altijd frictie. Vader ziet dat hij in een vorig leven inquisiteur is en zijn huidige zoon tot de brandstapel veroordeelt. Op het moment van verbranding ziet hij in dat hij fout zit en beloofd uit schuldgevoel alles te doen om het goed te maken. Ondertussen roept de heks (zijn huidige zoon) hem voor altijd te zullen kwellen. Na het verbreken van de contracten is de band tussen hen aanzienlijk verbeterd.

Deze dag geeft je inzicht in welke zielscontracten je bent aangegaan en wat ze je te brengen hadden. Daarna is het tijd om je er van los te maken en/of ze te verbreken en vrijheid te ervaren.

969993_453869678037721_1314926195_gecomp