Testimonials

Testimonials:

Harold
“Top ervaring”
Mura heeft mij in de twee jaar dat ik met haar heb mee mogen lopen meer geleerd over mijzelf dan in de 42 levensjaren daarvoor. Het unieke aan het Siberisch sjamanisme is, dat het zo puur is, absoluut niet zweverig en ik de begeleiding vanuit Mura als down to earth heb ervaren.
De belangrijkste les die ik mocht leren was dat alles wat ik zocht gewoon in mijzelf bleek te zitten, ik had alleen Mura nodig om het aan mij te laten zien.
Mura, dank je voor dit prachtige kado en deze dierbare levenslessen!

Jitty
Bij Centrum Lumos heb ik de 2 jarige opleiding Energetica Allround gevolgd en daarnaast nog een paar losse workshops. De opleiding en de workshops sloten erg aan bij mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik heb veel inzichten en handvatten gekregen waar ik mee verder kon en welke voor mij nog steeds belangrijk zijn in mijn dagelijkse leven. Door de heldere uitleg die Jacob en Mura geven aan levensthema’s, kreeg ik steeds datgene wat ik op dat moment nodig had in mijn ontwikkeling. Jacob en Mura creëren veiligheid in de groep (ook individueel) waardoor je op intense wijze kunt werken aan persoonlijke thema’s die je remmen in je dagelijks leven. 

Mijn comfort zone is sinds de opleiding behoorlijk vergroot in mijn leven. Door hun begeleiding met de sjamanistische werkwijze, coaching, nuchterheid en humor, is er bij mij een heling op gang gekomen van mijn Zijn. Hierdoor zijn de remmen losgelaten en ga ik vol gas op positieve wijze verder met mijn leven. Ik ben al nieuwsgierig naar de volgende opleidingen en workshops die er komen gaan en die passend zijn bij mijn ontwikkeling.

Sigrid
Mijn eerste kennismaking was met Mura, een kennismakingsgesprek voor het jaartraject Shamanic Healer. Mijn partner wilde de opleiding doen en uiteindelijk besloten om hem samen te volgen. Het was een bijzondere en dierbare ervaring. En hoewel ik daar zelf niet dagelijks mee werk heeft het mij veel persoonlijke inzichten gebracht. Hier heb ik tot op de dag van vandaag plezier van.
Daarnaast heb ik individuele sessies bij Mura gevolgd, waaronder een regressie therapie. Een mooie, pittige ervaring waarbij er voor mij veel ‘puzzelstukjes’ op hun plek vielen, heel dankbaar voor!
Toen het nog mocht ook de ayahuasca-ceremonie mogen ervaren in de deskundige en liefdevolle omgeving van Jacob en Mura. Want een ongelooflijke reis was dat!!
Een verrijking van mijn leven is de ontmoeting geweest met dit mooie koppel, liefdevolle mensen die in een beschermde omgeving het beste in jou naar boven kunnen halen. Ik kijk uit naar onze volgende ontmoeting, liefdevolle groet Sigrid.

Carla
Dank jullie wel Jacob en Mura, voor het altijd enthousiaste welkom bij jullie in de praktijk!
Of het nu gaat om een cursus, een persoonlijk consult of een heerlijk weekend (ik ken ze allemaal), altijd is daar jullie kennis, kundigheid en veelzijdigheid, warmte en belangstelling. Ik hoop jullie dan ook zeker weer te treffen.

Marjon
Het doen van de Shamanic Healer-training bij Mura en Jacob is 1 van mijn beste beslissingen geweest.
in een hele veilige setting met een superfijne hechte groep zijn wij met onszelf en elkaar dit mooie sjamanistische avontuur aangegaan. Daarbij werden we op een hele liefdevolle maar vooral praktische manier bijgestaan door Mura. Mura heeft ontzettend veel kennis en ervaring in huis die zij graag met ons deelt en alles is meteen toe te passen in de praktijk. Door de training ben ik dichter bij mijn ware ( oer) kern gekomen en sta ik meer in verbinding met mijzelf, de natuur en mijn intuïtie. Met heel veel zin en enthousiasme ben ik dan ook begonnen met het 2e verdiepingsjaar Shamanic Healer. Voor mij voelt het als thuiskomen!

Mirjam
Ik heb bij Centrum Lumos trainingen intuïtieve ontwikkeling gevolgd en daarna de training-applicatie Energetica Allround jaar 1 en 2 en nog wat andere losse workshops. Jacob en Mura creëren een veilige en warme setting met daarin ruimte voor ieders persoonlijke tempo en ontwikkeling. Met een goede balans tussen hoofd in de wolken en de voeten stevig op de grond. Het heeft mij de gelegenheid gegeven om als mens een grote persoonlijke groei door te maken en het heeft de basis gevormd voor de therapeut die ik vandaag ben in mijn eigen praktijk. Met veel warmte en dankbaarheid kijk ik terug op de tijd die ik heb doorgebracht bij Centrum Lumos.

Maud
Ik heb de training Shamanic Healer gevolgd en het heeft mij en mijn leven verrijkt. Ik wist al wel wat over het Amerikaans shamanisme, doch nog niets van het Siberische shamanisme. Dit is voor mij een mooie aanvulling. En Mura begeleidt de dagen met energie en zorgvuldigheid. Goed voorbereid, met ruimte voor wat ontstaat en met veel kennis en ervaring. Zeker een aanrader!

Piety
Bij de cursus Energetica Allround heb ik mij zelf leren kennen, mijn kwaliteiten en mijn valkuilen en daar mee om te leren gaan. Dat je mag zijn wie je bent! En dat dit goed is!!!
Het mooiste vond ik hoe objectief zij in het nu staan zonder oordelen en invullingen. Heerlijk. Zonder hun was mijn leven nu niet zo mooi geweest. Wat een geweldige aanvulling op mijn piety pad. MIJN DANK IS GROOT. Toekomstige cursisten mogen mijn nummer vragen als ze willen weten wat het mij gebracht heeft.

Anoniem
Bijna twee jaar geleden verzond ik via de mail mijn hulpvraag naar Jacob en Mura.
Ik was somber, angstig en was nauwelijks in staat de dag door te komen zonder in bed te gaan liggen.
De individuele sessies hebben mij zoveel meer gebracht dan ik had verwacht. Na 13 sessies waren mijn sombere gevoelens aardig verbleekt, de angst was niet meer voortdurend aanwezig en ik had overdag niet meer de behoefte om in bed te gaan liggen.
Ik heb oude pijnen gevoeld en beelden gezien die verder weg lagen in mijn geschiedenis dan ik mij ooit bewust van ben geweest. En op het moment dat ik deze pijnen beleefde gaf mij dit de ruimte voor andere, positieve gevoelens. Er vielen puzzelstukjes op zijn plaats waardoor ik rust van binnen voelde en ging mij richten op andere dingen in het leven.
De bereikbaarheid zoals Jacob en Mura dat hebben geregeld, via de mail en telefoon gaf mij rust, te weten dat er altijd iemand is waar je je verhaal kwijt kon. En dat ze in hun contact zo’n warmte en vertrouwen uitstralen.
Ik voel dat ik verder wil groeien. Daar ik de ervaring heb dat het in deze twee jaar zo’n extra dimensie aan mijn leven heeft gegeven. Waarin ik meer positieve en warme gevoelens ervaar en meer opensta voor dingen die om mij heen gebeuren, want niets gebeurd zomaar.

Renée
Jacob ervaar ik in consulten en workshops als een integer mens met een grote innerlijke wijsheid. Hij staat volledig open voor wat er is, intuïtief en gevoelig, zonder te sturen vanuit opinies, waardoor je je veilig voelt en het inzicht zich gemakkelijk ontvouwt en een plek krijgt in je leven.
Mura ervaar ik in haar workshops als een sprankelende en positieve vrouw die je vanuit haar liefdevolle energie stimuleert, je het zelfvertrouwen geeft om een volgende stap in je leven te nemen en steeds het mooie van het leven te ervaren.

Janine
Ik heb bij Mura de opleiding Shamanic Healer gevolgd. De lesdagen waren goed gevuld met informatie en oefeningen en gelijkertijd was er genoeg rust, tijd en aandacht voor vragen of extra uitleg. Hierdoor ontstond een goede bedding in de groep. Ik heb Mura ervaren als professioneel, ze voelt goed aan wat er gaande is en heeft aandacht voor ieder individu. Ik heb genoten van de trancereizen met heerlijke begeleidende muziek, de verdiepende oefeningen met mensen uit de groep en voel dat ik nog steviger in mijn leven sta. Ik heb ervaren dat het leven ontzettend veel lagen heeft en dat voelt waardevol.
Gelijkertijd heb ik ook de Sjamanistische dood rituelen gedaan, wat heel goed aansloot op de opleiding Shamanic Healer. Elke keer een stukje sterven zorgde voor opschonen van en ruimte maken in mezelf. Ik heb grote stappen gemaakt in deze periode.

Sieka
Mijn eerste cursus bij Lumos was de Engelencursus bij Jacob. Deze was heel praktisch en het heeft me geholpen veel beter op mijn intuïtie te vertrouwen. Daar heb ik dagelijks profijt van in mijn werk. Daarna volgden nog de opleiding Shamanic Healer, en de drumbouw-clinic. Jacob en Mura weten altijd een gemoedelijke en mooie sfeer te creëren op een mooie plek.

Menno
Een aantal jaren geleden ben ik voor het eerst de deur binnengestapt bij Lumos. Wat me opviel was de rust, de gemoedelijkheid en de warmte. De locatie in een oude kerk is fantastisch. In de opleiding bleek Mura een gedreven en betrokken leider, die absoluut ruimte voor iedereen in ruimde. Geen star programma afwerken, maar flexibiliteit en ruimte voor wat zich aandiende.
De lunch tussen de middag met de zelfgemaakte soep was voor mij altijd een welkom rustpunt. Gezellig met de hele groep aan tafel.
Ik heb deelgenomen aan meerdere activiteiten bij Lumos. Dit heeft me geholpen in het zetten van stapjes naar mijn ware zelf. Daar ben ik dankbaar voor.

Els
De kennis en bevlogenheid van Mura, naast het gevoel van geborgenheid wat zij geeft, bij de soms best wel intense oefeningen, verrijken en raken me elke trainingsdag opnieuw.

Moniek
Mijn eerste ontmoeting met Mura en Jacob en hoe zij werken was direct raak. Soul retrieval (toen nog nooit van gehoord), wat een belevenis!! Het wonderlijkste van deze avond was dat ik direct een (eerste) trancereis maakte die diepe indruk achter liet. De combinatie van eerst dans, daarna trommelen en een visualisatie, het integere begeleiden van Mura en Jacob, de zachtheid en liefde die ik voelde van die voor mij volkomen onbekende mensen. Het leek op thuiskomen. Ik voelde mij zó op mijn gemak en veilig dat ik volledig bij mijzelf kon blijven. Ik kwam zomaar opeens dichter bij mijn ‘zijn’, mijn binnenste ik. Dit was wat mij wakker schudde, een deur opende waar ik wel doorheen moest. Dit was waar ik meer van wilde. Geen weg terug. Ik was heel zacht maar erg duidelijk ‘aangeraakt’. Geen overbodig gepraat, wel een zinnige uitleg, gevolgd door actie en beleving. Vanaf die avond wist ik dat ik bij Mura en Jacob moest zijn voor mijn verdere spirituele reis op onze mooie aarde.
De afgelopen twee jaar bij Mura en Jacob inspiratie en beleving gehaald door wat mooie intense cursussen te volgen en vooral ook de korte spirituele vakantie in Zeewolde te ‘doen’.

Anoniem
Wat ik geweldig vond tijdens het weekend sjamanisme was dat niets te gek was voor Mura en Jacob. Altijd die liefdevolle zorg voor jou als ‘cursist’. Ik heb dingen verwerkt, ben sterker geworden, heb kansen gekregen en gepakt om te groeien. Heb daardoor veel meer vertrouwen gekregen in mijn spirituele zijn. Dat kon omdat de voorwaarden om je veilig en gezien te voelen, optimaal waren. De sjamanistische oefeningen, de mooie rituelen, de trancereizen, het werken met krachtdieren, de honing massage, de inspirerende muziek en dans zorgden voor de rest. Een prachtige intense innerlijke reis. Een gedenkwaardig lang weekend waar ik de rest van mijn leven met heel veel warmte en liefde aan terug kan denken en vooral voelen. Intense dankbaarheid voor jullie ‘zijn’.

Sieta
Twee jaar geleden heb ik de Jaartraining Shamanic Healer gedaan. Ik heb enorm genoten van de trance oefeningen waarbij Mura met grote kracht en passie begeleidde op de drum.
Dat heeft me veel gebracht, ik heb veel opgeruimd. Voor mij is het spiritualiteit met beide voeten stevig op de grond. Erg fijn!

Anoniem
Wat het orakel en Mura mij vertelden was raak. Zo raak dat ik ervan moest huilen. Confronterend en liefdevol tegelijk. “Je mag groter dromen”. Dat zijn de woorden die me het meest zijn bijgebleven uit deze inzichtgevende reading.