Ceremonies

Ceremonies

Naast sjamaanse/sjamanistische workshops en cursussen organiseren we ook sjamaanse rituelen. In het bijzonder zijn dat de ‘Sjamanistische dood’-rituelen. Deze zorgen voor diepgaande transformatie en bevelen we dan ook van harte aan. Overige ceremonies worden op de kalender geplaatst en komen in onze nieuwsbrief.

De ‘sjamanistische dood’-rituelen zijn bedoeld om dat in je te laten sterven wat je kwijt wilt, zodat er nieuwe energie geboren kan worden. Het zijn oeroude rituelen, welke in vele tradities voorkomen. Was dit eerder voorbestemd voor sjamanen (in spe), tegenwoordig kan iedereen meedoen. In totaal zijn er 7 levels van de sjamanistische dood. Zeer diepgaande transformatie vindt plaats als je ze alle 7 volgt. Maar ze zijn ook los van elkaar te volgen. 

N.B. Om praktische redenen zijn de 4e en de 5e ceremonie omgedraaid. Dit is verder niet van invloed. Daarnaast vindt de 6e ceremonie plaats na de zomervakantie. Dit is i.v.m. de kou van de grond in het voorjaar.

Het 1ste level (11 oktober ’24) is bedoeld om je kijk op de wereld te verhelderen. Je opent je voor nieuwe wegen en opent nieuwe energetische kanalen. Je wordt gereinigd door sjamaanse spirits die oud vuil van je opeten. Het ritueel is dan ook heilzaam bij klachten van allerlei aard. Door oude overtuigingen en gewoontes los te laten stel je je open voor vernieuwing.

Bij het 2e level (15 november ’24) staan relaties centraal. Je neemt afscheid waar dat nodig is, je zegt wat je nog kwijt moet, je vergeeft en je vraagt om vergeving. Je opent je hart en laat oude hartepijn gaan. Verlos je van oude emoties, bijbehorende situaties en oude verbindingen die je energie kosten.

Het 3e level (24 januari ’25) is een ritueel waarin je geblokkeerde energie getransformeerd wordt en je jezelf verder intuïtief opent. Het contact met je innerlijke waarnemer wordt zuiverder, waardoor je heldere vermogens toe kunnen nemen.

In het 4e level (11 april ’25) maak je contact met de spirit van de berg. Door zijn wereld binnen te gaan betreed je de ruimte van tijdloosheid: een ruimte tussen de onderwereld (het verleden) en de middenwereld (het Nu). Tijdens deze ceremonie transformeer je blokkades in je lichaam die ons tegenhouden om kosmische energie op te vangen en te vertalen. Het brengt je naar een hoger ontwikkelingsniveau, waardoor je spirituele kennis kunt ontvangen, je telepathisch vermogen en intuïtie vergroten.

Het 5e level (28 februari ’25) van de sjamanistische dood vindt plaats in een zweethut. Deze wordt chadir genoemd, het huis van de dood. Hier krijg je eenvoudig contact met de spirit van de dood. De hete stenen, de stoom, de hut zelf en de geuren helpen je om je karma op te schonen en je angsten los te laten. De ceremonie wordt georganiseerd in samenwerking met Kees Zoethout van Katsina als hutleider.

Het 6e level (12 september ’25) wordt buiten uitgevoerd, soms ook in een grot. Het accent ligt vooral op het loslaten van angst en contact maken met Moeder Aarde. Je wordt gedeeltelijk begraven en ziet je oude leven en dood onder ogen. Als je in je kuil (graf) ligt kun je je angsten aan Moeder Aarde geven, zodat zij ze kan transformeren en jij verder kunt groeien. Vandaar dat je ook weer met aarde bedekt wordt om haar geheel rond om je te kunnen voelen (je gezicht mag vrij blijven). Diepgaande transformatie kan plaats vinden door de onthechting die plaats vindt, en door te herkennen wat er eigenlijk echt belangrijk voor je is in je leven. Door dit ritueel ga je je meer richten op het doel waarvoor je op aarde gekomen bent.

Het 7e en tevens laatste level (22/23 mei ’25) is een vision night in de vrije natuur. Je krijgt de kennis terug uit je jeugd en uit je vorige levens. Je reist langs de rivier van het leven naar de moerassen van de wereld van Erlik. Dit ritueel is het begin van je nieuwe leven, alle spirituele connecties die nodig zijn worden geopend. Dit level geeft je een diep contact met de spiritwereld.4 juni

Ceremonie
Oranjekanaal Noordzijde 58 9441 TD Orvelte

1e Sjamanistische doodritueel

Het 1ste level is bedoeld om je kijk op de wereld te verhelderen. Je opent je voor nieuwe wegen en opent

Ceremonie
Oranjekanaal Noordzijde 58 9441 TD Orvelte

2e Sjamanistische doodritueel

Bij het 2e level staan relaties centraal. Je neemt afscheid waar dat nodig is, je zegt wat je nog kwijt moet,

Ceremonie
Oranjekanaal Noordzijde 58 9441 TD Orvelte

3e Sjamanistische doodritueel

Het 3e level is een ritueel waarin je geblokkeerde energie getransformeerd wordt en je jezelf verder intuïtief opent. Het contact met

Ceremonie
Oranjekanaal Noordzijde 58 9441 TD Orvelte

5e Sjamanistische doodritueel

Het 5e level van de sjamanistische dood vindt plaats in een zweethut. Deze wordt chadir genoemd, het huis van de

Ceremonie
Oranjekanaal Noordzijde 58 9441 TD Orvelte

4e Sjamanistische doodritueel

In het 4e level maak je contact met de spirit van de berg. Door zijn wereld binnen te gaan betreed je

Ceremonie
Oranjekanaal Noordzijde 58 9441 TD Orvelte

7e Sjamanistische doodritueel

Zie hier voor meer info aangaande de sjamanistische doodrituelen

Ceremonie
Array

6e Sjamanistische doodritueel

Het 6e level wordt buiten uitgevoerd, soms ook in een grot. Het accent ligt vooral op het loslaten van angst en