Retraite midweek

Retraite midweek

In de hedendaagse maatschappij is niet veel plaats meer voor rust en bezinning. In vervlogen tijden was de winter de tijd om naar binnen te gaan. Letterlijk en figuurlijk. Weinig fysieke arbeid, tijd voor de innerlijke mens.

Tegenwoordig draven we maar door. Opgezweept door werkgever, gezin, media en maatschappelijke druk. Doordat we steeds maar op scherp staan en steeds maar door moeten verarmt onze innerlijke mens en drukken we onze gevoelens steeds verder weg. Deze zijn juist zo belangrijk om goede keuzes te kunnen maken, goed richting te kunnen geven aan je leven, te doen waar je blij van wordt en gezond bij blijft.

In deze midweek is er tijd voor jou en jouw binnenwereld. Er is ruimte voor jouw gedachten, emoties, fysieke lijf en spirituele wezen. Kortom: jij staat centraal!

Samen met een kleine groep mensen (maximaal 6) ben je samen op een sfeervolle rustige plek in Midden-Drenthe (nabij Orvelte).

Er wordt zowel gezamenlijk als individueel gewerkt. Als het weer het enigszins toelaat wordt er veel tijd buiten in de natuur doorgebracht.

Tijdens de retraite maken we veel gebruik van sjamanistische oefeningen en ceremonie. Te denken valt aan mini-queeste waarbij je een dag(deel) alleen doorbrengt in de natuur, soul retrieval of trancereizen.

Het programma van de retraite staat nooit helemaal vast, omdat het belangrijk is dat de behoeften van de deelnemers de eigenlijke invulling bepalen. Wel is er altijd een dagritme van terugkerende onderdelen en maaltijden waar houvast in gevonden kan worden.

Hieronder volgt een klein overzicht van hoe het programma er uit zou kunnen zien:

Maandagmiddag:
Aankomst en kennismaking met elkaar

Dinsdag:
Yoga of meditatie
voorbereidingen voor de zweethut
Opbouw en ondergaan van de zweethut ceremonie

Woensdag:
Yoga of meditatie
Individuele sessies
Lichaamswerk en stilte wandeling
Verwerkingsstructuren

Donderdag:
Yoga of meditatie
Individuele sessies
Lichaamswerk en stiltewandeling
Verwerkingsstructuren

Vrijdag:
Afronding en afscheidsceremonie

Voel je dat dit jouw week kan worden om even helemaal voor jezelf te gaan en jezelf weer op te laden, dan ben je van harte welkom.