Vergoedingen


Zorgverzekeraars
Indien u aanvullend verzekerd bent worden individuele consulten in het algemeen geheel of gedeeltelijk vergoed, afhankelijk van uw zorgverzekeraar. Als u even belt of uw type verzekering mailt, dan kunnen we dat voor u nakijken.
 
Wel is het zo dat vergoedingen vanuit de aanvullende pakketten steeds verder worden ingeperkt. Vrijwel alle zorgverzekeraars zijn inmiddels overgegaan op een dagvergoeding voor natuurgeneeswijzen van 40 of 45 euro. Verder is het voor gebruikers vaak niet direct inzichtelijk dat ook het aantal behandelaars wat voor vergoeding in aanmerking komt de laatste jaren behoorlijk is afgenomen. Wat als 'alternatieve geneeswijzen' in het pakket zit is praktisch gezien soms slechts een klein aanbod. Voor ons geldt tot op heden dat de meeste verzekeraars de consulten nog dekken, ook al is dat dan meestal slechts een deel.
 
Belasting
Consulten voor complementaire geneeswijzen mogen niet meer als geneeskundige hulp worden afgetrokken op de belastingaangifte (uitgezonderd artsconsulten).
 
PGB
Ieder PGB (persoonsgebonden budget) biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van onze consulten. Wij zijn bekend met het opstellen van zorgcontracten, de wijze van facturering, etc. en zijn ervaren in het begeleiden van cliŽnten die een PGB toegewezen hebben gekregen.
 
Heeft u zelf chronische klachten of een handicap en voor langere tijd hulp nodig? In dat geval kan het nuttig zijn om eens uit te zoeken of u in aanmerking komt voor een PGB.
 
Een PGB aanvragen kunt u zelf doen, doch kan een behoorlijke uitdaging zijn. Er zijn echter bureaus die hierin gespecialiseerd zijn. Zij weten waar rekening mee gehouden moet worden en hoe de aanvraag het best ingevuld kan worden.