RouteGrotere kaart weergeven

 
Klik hier voor de Google routeplanner
 
Met de auto:
Let op: gebruik je een Tomtom, navigeer dan niet naar Rijksweg 142 maar naar Rijksweg 135!
De co÷rdinaten zijn N 52░54.928' E 6░24.496'

 
Centrum Lumos is prima met de auto bereikbaar. Het eenvoudigst kan daarvoor de N381 worden aangehouden (autoweg Leeuwarden - Emmen). Kom je vanaf de A28 (afslag Beilen-Noord, richting Smilde / Drachten) dan is de eerstvolgende afslag op de N381 naar Hoogersmilde. Sla aan het eind van de afslag linksaf, richting Smilde (dus niet Hoogersmilde!). Na ongeveer 700 meter zitten wij aan de linkerkant. Kom je vanaf Assen, dan kun je eventueel langs de Drentse Hoofdvaart rijden. Dit scheelt niet echt in tijd,maar is wel 12 km. korter. Volg dan de Hoofdweg langs het water door Smilde richting Hoogersmilde. Als je voorbij de Spiersbrug bent, afslag Oranje, dan zitten wij na dik 100 meter aan de rechterkant.
 
Met het openbaar vervoer:
N.B.: Kom je met de trein vanuit het zuiden, vergeet dan niet in Zwolle over te stappen in de stoptrein. Dit scheelt slechts 2 tussenstops.
 
Vanaf station Beilen rijdt doordeweeks een buurtbus naar Hoogersmilde. Je kunt dan het beste uitstappen bij bushalte Spiersbrug.
 
Buslijn 20 van Qbuzz stopt bijna bij ons voor de deur. Dit is een goede verbinding (Assen-Meppel), alleen in het hoogseizoen wordt een vakantierooster gehanteerd. Stap uit bij halte Spiersbrug-Hoogersmilde.

Verder stoppen buslijn 114 (Assen-Leeuwarden) en 119 (Assen-Heerenveen) van Arriva bij bushalte Wittewijk, ongeveer 2,5 km. verderop. Als je komt voor een cursus of workshop kunnen we je daar afhalen.

Zie www.9292.nl voor actuele reisinformatie.