Wie zijn wij?


Onderstaand vind je de meest aanwezige gezichten binnen Lumos. Daarnaast zijn er regelmatig anderen die ťťnmalig een workshop of cursus organiseren, of onze ruimtes huren.
 
Jacob
Ik ben Jacob de Jong. Geboren in Friesland in 1965, en sinds 1985 wonend in Drenthe. In 1995 knapte ik volledig af op mijn leven. Overspannen, was de diagnose. En dat klopt, al was het wel wat diepgaander dan het in eerste instantie leek. Door de mentale klap was er nog iets gebeurd, iets wat mijn leven heeft veranderd. Ik werd me ineens bewust van spirituele hulp en ervoer deze ook op allerlei manieren. Leven zoals daarvoor was niet meer mogelijk, alle waarde en glans wat het eerder voor me had was er vanaf. Mijn interesse in allerlei materiŽle zaken verdween.
 
Door veel te rusten kon ik uiteindelijk weer aan de slag, maar de problemen namen toe. Ik voelde me lichamelijk en geestelijk steeds slechter. Bovendien werd ik supergevoelig voor allerlei soorten prikkels. Om te overleven hield ik een stuk van mezelf op slot. Ondertussen werd mijn spirituele beleving steeds sterker.
 
Een paar jaar later werd ik op straat aangesproken door een paragnost, die in 5 minuten aangaf wat er aan de hand was. Dit was opnieuw een keerpunt. Vanaf dat moment ben ik mij gaan openen in plaats van zoveel mogelijk af te sluiten. Ik heb het puin geruimd wat ik daarvoor gecreŽerd had en ben mijn hart gaan volgen. Nieuwe inzichten, nieuwe opleiding, nieuw werk, nieuw gevoel...
 
In 2004 en 2005 werd ik door andere sjamanen herkend als mede-sjamaan. Sindsdien heb ik tal van signalen gehad, en eerst genegeerd, om dit levenspad te gaan bewandelen. Hoewel ik eigenlijk altijd met mijn eigen ontwikkeling bezig ben, was het lastig om mijn weg in het sjamanisme te vinden. Ik heb in meerdere tradities inwijdingen ontvangen en les gekregen. Ik volg echter geen van die tradities in directe zin, het is niet waar mijn spirit naar toe trekt. Mijn sjamaan-zijn staat op zichzelf en de enige weg die voor mij juist aanvoelt is die, die van binnenuit komt. Pas medio 2013 heb ik een daadkrachtig besluit kunnen nemen om hier verder vorm aan te geven. Om het voorlopig maar een naampje te geven zou ik mezelf een 'nieuwetijds-sjamaan' kunnen noemen, alhoewel de kennis van al-tijd is.
 
Voor mij is het van belang om mensen in contact te brengen met hun innerlijke beleving. Zodra dat contact gelegd is werkt spirit via woorden en boodschappen. De woorden zelf geven geen heling, maar vormen een soort verbaal medium welke helpt om blokkades op te lossen in jezelf. Ik ben daarbij een sjamaans doorgeefluikje, waarbij ik na een consult vaak het gevoel heb zelf niets gedaan te hebben.
 
 
Mura (Umai)
Ik ben Mura, geboren in een doorsnee gezin in de winter van '65 op de Friese klei. Als kind werd ik bestempeld als dromer en fantasierijk. Als puber werd het me verboden om mij te verdiepen in paranormale activiteiten en spiritualiteit die buiten de kerk viel. Vooral mijn moeder, die streng kerkelijk opgevoed was, vond het eng waar ik me mee bezig hield. Ik kom van vaderskant uit een circusfamilie, daar werd nog wel eens iets gedaan aan 'spiritisme' zoals zij dat noemden. Mijn overgrootmoeder van vaderszijde is al sinds jaar en dag een van mijn vaste gidsen.
 
Zo rond m'n 39e kwam ik in een stroomversnelling. Ik kwam in een situatie waarin mijn hele wereldje op z'n kop stond. Mijn huwelijk stond onder spanning, mijn 4 kinderen hadden het moeilijk en de wereld om me heen leek een grote puinhoop. Ik wist dat alleen ik hier zelf iets aan kon veranderen. Ik moest mijn eigen pijnen en trauma's verwerken, zodat ik weer rust en vertrouwen zou krijgen. Deze periode was een van hard werken en vooral proberen te blijven staan. Hier startte pas m'n echte opleiding, in de school des levens. Hoe meer ik heelde van mezelf, zowel lichamelijk, geestelijk als spiritueel, hoe meer ik de vrijheid voelde om in het leven te staan. Mijn motto is dan ook: eerst jezelf helen voor je anderen kunt helen.
 
Tijdens een trainingsweekend in 2004 kreeg ik les van een sjamaan uit IndonesiŽ. Die avond stond ik aan het vuur. Ineens besefte ik dat dit niet de eerste keer was dat ik aan zo'n vuur stond. Niet nu, maar levens hiervoor. Niet ťťn keer, maar honderden keren. Ik was degene die het vuur aanstak en de ceremonie leidde. Aan de ene kant voelde ik angst, aan de andere kant vreugde en herkenning. Die zomer kwam ik Ahamkara tegen. Vanaf het moment dat ik hem zag wist ik: 'Daar moet ik zijn' (al wist ik natuurlijk nog niet waarom, behalve mijn sterke fascinatie voor Russische en Oost-Europese culturen). Van hem en andere sjamanen heb ik oude kennis terug gekregen. Kennis die diep in mij ergens opgeborgen was. In de zomer van 2013 werd dit bezegeld met mijn initiatie als Siberisch sjamaan in de Altai in SiberiŽ. Ik heb daarbij de sjamaanse naam Umai ontvangen.
 
 
Carla
Ik ben Carla Balt, 54 jaar en ik mag sinds februari 2013 Jacob en Mura ondersteunen. Meestal ben ik op de dinsdag aanwezig. Ik heb Jacob en Mura leren kennen in 2010. In hun praktijk werden 'Open avonden' gegeven waar mensen elkaar ontmoetten en elkaar Reiki- en healing-behandelingen gaven, voornamelijk bedoeld om te oefenen. Ook heb ik in dat jaar de cursus 'Leven vanuit intuÔtie' gevolgd en daarbij mijn inwijding tot Reiki-master ontvangen.
 
Sindsdien ben ik regelmatig bij Centrum Lumos te vinden tijdens allerlei workshops, meditatieavonden en het spiritueel cafť en ben ik in oktober 2013 de 2-jarige opleiding 'Energetica Allround' gestart. Ook heb ik in 2013 een opleiding tot energetisch healer afgerond. Deze activiteiten volg ik om mij persoonlijk verder te ontwikkelen en als verdieping op de kennis die ik inzet binnen mijn eigen praktijk 'Paarse Lotus: voor Reiki, healing en intuÔtieve massages'.
 
Het voelt voor mij heel fijn om met Jacob en Mura samen te werken, omdat de visie die zij uitdragen aansluit bij die van mij en we door samen te werken een bijdrage leveren aan een mooiere wereld.
 
 
Richard
Ik ben Richard Langelo, 44 jaar en nu ongeveer 8 jaar op weg in het bewust worden wie ik werkelijk ben. Je kunt mij aantreffen tijdens de spirituele avonden of ťťn van de andere activiteiten die er georganiseerd worden. Ik doe soms ook klussen hier bij Centrum Lumos, dus ook op andere tijden kun je me tegenkomen. Daarnaast kom ik al een paar jaar bij Jacob en Mura voor begeleiding bij het helen van mijn innerlijke stukken.
 
Mijn contact met energiewerk heeft er toe geleid dat ik dingen ben gaan begrijpen, waar ik me nooit bewust van was of waar ik moeite mee had. Ik heb in de afgelopen jaren verschillende momenten gehad waarin ik het zeer moeilijk had. Door daar bewustzijn in te hebben gekregen is het contact met mezelf en het universum (of hoe je het ook wilt noemen) voor mij een eyeopener geweest. Zowel betreffende hoe ik in elkaar steek, als wat energie met je doet en kan doen als je er niet bewust van bent.
 
Door deze bewustwording heb ik ook besloten om zelfstandig te worden in mijn levensonderhoud. Ik ben een hoveniersbedrijfje gestart en gebruik mijn kennis van die energie in mijn werk en dagelijks leven. Ik wil mijn werk met bezieling doen. En vooral m'n hart volgen in de dingen die ik doe. Dat is niet altijd handig en makkelijk in de huidige maatschappij, maar ik leer !!
 
 
Ahamkara
Ahamkara is geboren en opgegroeid in het Altai-gebergte in SiberiŽ. Als kleine jongen bracht hij veel tijd door bij zijn grootmoeder. Ze was een begenadigd genezeres en ontving veel mensen voor hulp of advies. Zij nam Ahamkara veel mee naar de bossen. Daar heeft zij hem veel over helende kruiden en bessen geleerd. Na haar dood ontving hij haar gaven.
 
Daarna kreeg Ahamkara lessen van de oude Siberische sjamaan Arziana. Deze heeft Ahamkara zeer intensief begeleid en verscheen ook in zijn dromen om kennis door te geven. Toen Ahamkara 18 jaar oud was is hij door Arziana geÔnitieerd.
 
Na zijn universitaire studie volgde Ahamkara de opleiding aan de 'Internationale school voor Siberisch sjamanisme'. Vanaf 2004 is hij Europa ingezonden om zijn kennis te delen via workshops en sessies. Hij maakt veel gebruik van dans, totems en rituelen.
 
Tegenwoordig werkt Ahamkara zelfstandig. Hij reist over de gehele wereld voor het geven van workshops en trainingen, waarbij hij ook samenwerkt met sjamanen uit andere culturen. Daarnaast organiseert hij reizen naar het Altai-gebergte in SiberiŽ en Anastasia-gemeenschappen in Rusland. Ahamkara spreekt Engels en geeft regelmatig workshops bij Lumos.
 
Zie voor meer informatie over zijn workshops en reizen op zijn website.
 
 
Komang
Komang is een Balinese Hindoepriester. Hij werd enkele jaren geleden voor zijn taak gekozen door de oude priesters. Al snel na zijn 'roeping' werd hij uitgenodigd door de oudere priesters om deel te nemen aan grote ceremonies, iets wat meestal pas na vele jaren praktiseren wordt gevraagd.
 
In zijn woonplaats wordt hij als genezer en medium veel bezocht, ook voor het leiden van ceremonies en gebed. Hij is een krachtige genezer en geeft duidelijke, liefdevolle reading en healing. Opvallend daarbij zijn zijn integriteit en bescheidenheid.
 
Komang spreekt goed Engels. Hij komt in de zomer naar Nederland en zal dan ook bij Lumos weer enkele workshops verzorgen. Daarnaast is hij onze begeleider tijdens de inspirerende reis naar Bali. Meer informatie en een interview met Komang vind je op de betreffende pagina.