Natuurlijk bevallen

Natuurlijk bevallen & Bewust ouderschap

Holistische zwangerschapscursus

Een goede voorbereiding 

Zoek je ondersteuning op weg naar een natuurlijke bevalling en bewust ouderschap? In een kleine groep gelijkgestemde vrouwen? Wij, Mura en Joan, regressietherapeut en vroedvrouw, hebben een cursus ontworpen om aanstaande moeders te helpen hun innerlijke vrouwelijke kracht te hervinden en te verstevigen als voorbereiding op de bevalling en het aanstaande moederschap.

Wat we gaan doen:

  •  je handvaten geven om (weer) te vertrouwen op je eigen kracht, lichaam en intuïtie
  • eventuele blokkades opruimen
  • informatie geven over hoe je lichaam werkt tijdens de zwangerschap, de bevalling en de borstvoedingsperiode
  • contact maken en een relatie aangaan met het kindje in je buik
  • ruimte geven voor uitwisseling met andere zwangeren
  • veel praktische tips en bruikbare adviezen voor een natuurlijke benadering

Voor wie?

Voor iedereen die natuurlijk wil bevallen en/of graag zelf de regie over haar bevalling heeft. Het maakt dus niet uit of je al een keer bent bevallen of niet. We hebben ervoor gekozen om 2 avonden zonder partners te doen, omdat sommige dingen nu eenmaal makkelijker bespreekbaar zijn met ‘vrouwen onder elkaar’. Maar vanzelfsprekend zijn onze partners ook onderdeel van het proces en zijn ze op de andere avonden van harte welkom.

Wanneer?

8 maandagavonden van 19.00 tot 21.30.

Startdatum in overleg. Aanmelden via Zunnekaant@gmail.com

Kosten

€ 240,- voor 8 avonden

Mura Tichelaar
Ik ben Mura Tichelaar. Naast mijn eigen moederschap ligt mijn expertise vooral op het vlak van de emotionele kant, zowel
van geboren worden als geboorte geven. In de 15 jaar dat ik werk als regressietherapeut kom ik veel in aanraking met de gevolgen van geboortetrauma.Wat ik dan ook graag wil is jou, je partner en je kindje voorbereiden op een zo relaxed mogelijke geboorte. Per slot van rekening is je geboorte de blauwdruk van de rest van je leven. Tijdens de cursus laat ik jou en je partner ervaren hoe het is om geboren te worden, aan de hand van je eigen geboorte. Door eigen pijn, angst en trauma los te laten is wordt je intuïtie sterker en kun je gemakkelijker communiceren met je kindje, wat vooral tijdens de bevalling van groot belang is. Wat is er fijner dan dat je ouders je rustig door alle stormen van hormonen, weeën en persen heen loodsen en hun intuïtie weer zo open is dat ze voelen wat je nodig hebt.

Joan van Rossum
Ik ben Joan van Rossum, holistisch verloskundige. In de 20 jaar dat ik nu verloskundige ben, zie ik aan de ene kant steeds
meer medicalisering in de geboortezorg, en aan de andere kant steeds meer vrouwen die op een natuurlijke manier willen bevallen. Hoewel medisch ingrijpen soms noodzakelijk is, zijn vrouwen over het algemeen heel goed in staat om een bevalling zelf tot een goed einde te brengen. Als verloskundige heb ik inmiddels ruime ervaring met natuurlijk bevallen, waarbij de regie in handen van de barende vrouw is. Als je je eigen keuzes wilt maken is het belangrijk dat je beschikt over kennis van het fysieke geboorteproces, weet van alternatieven voor de standaarbenadering en jezelf en je eigen valkuilen goed kent. In deze cursus deel ik graag mijn kennis en ervaring met jou en je partner. Voor elke vrouw die gaat bevallen is het essentieel om vertrouwen in zichzelf en haar lichaam en intuïtie te hebben. Door mijn ervaring heb ik daar inmiddels groot vertrouwen in. Ik hoop dat vertrouwen op jou over te brengen.