Om het geheel beter leesbaar te maken worden hier alleen nog de cursussen en workshops beschreven die daadwerkelijk staan ingepland. Praktisch gezien houdt dat in er gedurende het seizoen items worden toegevoegd!

De tarieven voor een specifieke workshop zijn te vinden in de agenda en de kalender bij de betreffende activiteit.

Cursus 'Natuurlijk bevallen & bewust ouderschap'

Datum: vanaf maandagavond 5 oktober, 8x wekelijks
O.l.v. Mura en Joan van Rossum

Zoek je ondersteuning op weg naar een natuurlijke bevalling en bewust ouderschap? In een kleine groep gelijkgestemde vrouwen? Mura en Joan, regressietherapeut en vroedvrouw, hebben een cursus ontworpen om aanstaande moeders te helpen hun innerlijke vrouwelijke kracht te hervinden en te verstevigen als voorbereiding op de bevalling en het aanstaande moederschap.


 Wat we gaan doen:

  • Je handvaten geven om (weer) te vertrouwen op je eigen kracht, lichaam en intuïtie
  • Eventuele blokkades opruimen
  • Informatie geven over hoe je lichaam werkt tijdens de zwangerschap, de bevalling en de borstvoedingsperiode
  • Contact maken en een relatie aangaan met het kindje in je buik
  • Ruimte geven voor uitwisseling met andere zwangeren
  • Veel praktische tips en bruikbare adviezen voor een natuurlijke benadering

Voor wie?
Voor iedereen die natuurlijk wil bevallen en/of graag zelf de regie over haar bevalling heeft. Het maakt dus niet uit of je al een keer bent bevallen of niet. We hebben ervoor gekozen om 2 avonden zonder partners te doen, omdat sommige dingen nu eenmaal makkelijker bespreekbaar zijn als vrouwen onder elkaar. Maar vanzelfsprekend zijn onze partners ook onderdeel van het proces en zijn ze op de andere avonden van harte welkom.

Kosten:
De cursus duurt 8 avonden. Je betaalt 160 euro.

Waar en Wanneer:
Op 5, 12, 19, 26 oktober en 2, 9, 16, 23 november van 19.00 tot 21.30. Met 30 november als uitloop.

Drumbouw clinic

Datum: zaterdag 24 oktober
O.l.v. Richard Langelo en Jacob

Je eigen drum bouwen is ontzettend leuk om te doen. Het voelt ook direct goed als je eigen energie zo sterk in de drum zit. We hebben voor de drums fijne materialen uitgezocht. Ze is voorzien van een sterk essen ketel, maar ook het gewicht is fijn. De trommel weegt slechts ongeveer 1200 gram, en is daardoor ook langere tijd bespeelbaar als je er nog niet gewend bent. De diameter is 45 cm voor een drum met geitenvel, en 40 of 45 cm. voor een drum met een herten- of reeënvel. De ketel wordt bespannen met een vel van hert of Aziatische geit. Door met mallen te werken, is de drum in een dag te bouwen. Daarbij stemmen we eerst ritueel af op het dier wat het vel van je drum levert. We beginnen om 10 uur, en ergens halverwege de middag zal je drum klaar zijn. Er is voldoende ruimte voor uitloop, mocht het je wat tegen zitten of je wilt iets speciaals. Daarna wijden we de drums in.
 
Je persoonlijke touch kun je aan de drum geven door je eigen vel te kiezen en eventueel je eigen handvat te bedenken. Deze laatste kun je vooraf maken en meenemen, of later thuis toevoegen. Het vel uitzoeken gaat in volgorde van aanmelding. Je eigen drum maken geeft je een sterke verbinding en extra speelgenot, en het is ook nog eens erg leuk om te doen. Maar ook financieel heeft het voordeel: kant-en-klare sjamanendrums kosten snel rond de 300 euro. We bieden deze workshop inclusief materiaal aan voor slechts 195 euro met geitenvel, en 225 euro met edelherten- of reeënvel.

Siberisch Stenenorakel

Datum: 12 december
O.l.v. Mura

Het stenenorakel is een oeroude methode van Siberische sjamanen om antwoord te krijgen op allerlei vragen. Het is een methode om informatie over heden, verleden en toekomst te verwerven vanuit de spiritwereld. Dit kan van alles zijn, maar denk bijvoorbeeld aan vragen op het gebied van gezondheid, relaties, ontwikkeling, geld, vriendschap e.d. Ook is het een manier om inzicht te krijgen in de spirituele ontwikkeling van de ziel. Zo kun je adviezen vragen als voorbereiding op de toekomst of om ervaringen uit het verleden los te laten.
 
Doordat het stenenorakel al duizenden jaren door sjamanen wordt gebruikt is het een zeer beproefd middel. Tijdens de workshop krijg je informatie en inzicht in de verschillende werelden van het Siberisch sjamanisme, namelijk de onder-, midden- en bovenwereld en de Kosmos.
 
Er worden 12 steentjes ingewijd, zodat je ermee verbonden bent. Deze steentjes worden op een speciaal bord gegooid. Door te zien welke stenen op welke plaats liggen kan je intuïtie dan een antwoord vormen. Iedere steen heeft een thema wat uitgebreid besproken wordt.
Vervolgens leer je het orakel praktisch te gebruiken. Er wordt dus veel geoefend, zodat je kennis en inzichten vergroot en er direct mee aan de slag kunt.

Siberische zweethut / 5e sjamanistische dood-ritueel

Datum: woensdag 17 maart 2021
O.l.v. Kees Zoethout en Mura

Het 6e level van de sjamanistische dood vindt plaats in een zweethut. Deze wordt chadir genoemd, het huis van de dood. Hier krijg je eenvoudig contact met de spirit van de dood. De hete stenen, de stoom, de hut zelf en de geuren helpen je om je karma op te schonen en je angsten los te laten.
 
N.B. Dit ritueel is niet in Orvelte, maar bij Katsina in Garmerwolde (nabij Groningen). De hutleider is Kees Zoethout, hij en Mura leiden het ritueel. We beginnen ’s middags om 2 uur. Naar schatting zal het geheel tot ongeveer 10 uur duren. De kosten bedragen 75 euro. Neem iets te eten en te drinken mee, het is traditie dat dit na afloop samen wordt gedeeld.